Pomidor pokrojony w kostkę

Ta metoda przetwarzania pomidora wywodzi się z neapolitańskiej tradycji używania, w przypadku niektórych potraw, świeżo sparzonego i pokrojonego pomidora.

Tylko starannie wyselekcjonowane, w pełni dojrzałe owoce o twardej i zwartej konsystencji mogą być wybrane do tego procesu, tak jak zrobiłby to ceniony kucharz.

Wybrane pomidory po umyciu, sparzeniu i obraniu są krojone i szybko zamykane w puszce, bez dodawania wody lub dodatków.

Obrane pomidory

Obrane pomidory zachowują oryginalny smak, kolor i aromat przez cały rok. Mają prawdziwy i świeży smak, ponieważ są uzyskiwane tylko ze zdrowych i lśniących włoskich pomidorów, uprawianych w słońcu w regionie Apulii, zebranych i przetworzonych w ciągu jednego dnia, po prostu pozbawionych skórki i zanurzonych w gęstym sosie pomidorowym, bez żadnych dodatków, są szczególnie odpowiednie do przygotowania sosów do długiego gotowania, takich jak słynny ragu. Pomidory są dokładnie obrane i puszkowane w ciągu 12 godzin od zebrania. W ten sposób ich właściwości pozostają nienaruszone, a na stole pojawia się świeży produkt. Pomidory pikantne i smaczne są najlepsze!

Przecier pomidorowy

Proces produkcji włoskich pomidorów pozostaje wierny tradycyjnej produkcji rolnej, która jeszcze kilka lat temu była stosowana przez prawie wszystkie rodziny Kampanii.

Staranna selekcja w gospodarstwie i czas przechowywania do 24 godzin, jak również dawne wytwarzanie bez uciekania się do irytującego wyciskania skórek z odpadów przerobowych, nie zmieniają cech organoleptycznych pomidora zachowanych w owocu.
Przecier z pomidorów ma delikatny i prosty smak, typowy dla wyrobów domowych, o czerwonym zabarwieniu, unikalnym koncentracie aromatu i smaku.